Yoga Qigong Kutgo Mindfulness Zen Meditation

TRÄNINGSINSTRUKTÖR INSPIRATÖR FÖRELÄSARE


  

Dufvans

Jag vägleder dig i meditationen samt ger dig kunskap i andningsteknik och nycklar till att kunna slappna av och att lära  dig att meditera.

Att meditera ett par ggr i veckan gör dig bättre rustad att hantera vardagens alla måsten och stress.


Vid 10 minuters daglig meditation kan man idag med forskning bevisa att man ändrar sina tankar och sin struktur i hjärnan samt höjer sitt Immunförsvar.


Skillnaden mellan avslappning och ren meditation är att vid avslappning så låter sig ditt medvetande fritt fara runt bland tankar och känslor, medans ren meditation istället skärper ditt sinne och du upplever en klarare medvetenhet, får närmare till ditt inre jag (din intuition, ditt sjätte sinne , din magkänsla , ditt rätta JAG).


Meditation är när du fokuserar på något så intensivt att inga andra tankar får plats. Det är då det sker något med oss när vi lärt oss att göra detta som kräver träning och aktiv disciplin. 

Dristi inom yogan, Naikan hos de japanska zenmästarna i zen meditation. Det är när man t.ex fäster blicken på en viss punkt i rummet eller en viss sak som man tar fram i sina tankar. 

Meditation är ett verktyg för att nå inre frid och stillhet och få ett klarare sinne, vilket leder till att du lättare kan hantera det som du möter.


Vid regelbunden meditations träning får du ett friskare liv, kanske tom ett åldrande utan en massa mediciner.

Det är idag vetenskapligt bevisat att vid regelbunden meditation tätnar en viss plats i hjärnan samtidig som den   breder ut sig. Det stället i hjärnan heter Hippocampus.

Den delen av vår hjärna står för våra Känslor, Minnen och Sinnesförnimmelser, vår plats som ger oss en HÄR & NU känsla p.g.a att våra minnen bildas där samt att vår GPS finns i HC.


Det är ju underbart att vetenskapen idag kan BEVISA att det sker. Då kan ju även alla skeptiker börja tro på något som östländerna vetat om i tusentals år. Nobelpriset 2013 i medicin handlade om att de funnit att vår GPS sitter där och de tror med denna upptäckten att vi i framtiden kan bota Alzheimers. Därför tro man att även att meditation är förebyggande inför även denna sjukdomen. 


Vi vet även idag att vår Tallkottkörtel som även kallas vårt tredje öga reagerar vid meditation. Vid meditations träning aktiverar vi vår tallkottkörtel och då vaknar vårt högre jag, vår inre vishet, vår intuition.


Du kan även öppna upp ett sjunde sinne som gör att du får en stark närvaro känsla och din kropp lär sig att befinna sig i nuet och med detta släpper all stress och oro. det är detta som TM meditation talar mycket om och detta kan uppnås med vilken meditations metod som helst. All meditation leder till exakt samma resultat.


Jag leder kurser i meditation för dig som är nybörjare och för dig som har erfarenhet men vill meditera i grupp.

Inga förkunskaper krävs .

Se under fliken priser & tider  ovan.