Yoga Qigong Kutgo Mindfulness Zen Meditation

TRÄNINGSINSTRUKTÖR INSPIRATÖR FÖRELÄSARE


  

Dufvans

Jag lever efter filosofin Mindfulness sedan flera år.


Därför leder jag idag en mycket bred och djup Mindfulness kurs samt föreläser på företag och gym, där vi lär oss allt om vad som sker i både kropp och själ när vi stressar,

samt hur vi ska kunna ta oss ur stressen och vårt felaktiga sätt att tänka. För allt börjar ju faktiskt med en tanke!


Vi har blivit så frånskilda från vårt eget inre och famlar ofta omkring i dåtid eller framtid. Mindfulness träning är att försöka förhålla sig i nuet! Det är där vi tränar på att befinna oss och få så tyst som möjligt i huvudet. För livet ÄR faktiskt NU! Inte sedan eller förr.....


Vi tränar även på andningstekniker p.g.a.att det första som sker vid stress är att vi andas felaktigt.

Qi Gong träning ingår också  c:a 20 min som är en gymnastik med mycket enkla rörelser och med stort fokus på andningen. Vi avslutar föreläsningen med behaglig avslappning samt vägledd meditation till skön musik.


Mer om Mindfulness.... 

Mindfulness är baserat på den flera tusen år gamla filosofin som heter Wabi sabi och som kommer ursprungligen från de japanska zenmästarna.

Mindfulness / Wabi sabi är en helhet inget utesluter det andra.


Detta är ingen religion eller newage rörelse utan helt enkelt bara ett sätt att förhålla sig till livet. 

Vi lever i en tid då vår livsstil gör oss förvirrade, stressade och som tillslut leder till att vi blir sjuka och deprimerade. 


Vi vet inte hur vi ska bete oss i vår föräldrar roll, vi äter för mycket, stressar för mycket , jobbar för mycket och shoppar för mycket och går omkring med ständigt dåligt samvete att vi inte räcker till och att vår tid inte räcker till för våra liv.

Denna känslan går att förändra genom att du tränar dig på att vara mer närvarande i varje ögonblick, då slösar du inte energi på sånt som varit och inte heller lägger tankarna på det som komma skall. 


När vi lever efter att vara Här & Nu så får du ett helt annat tids perspektiv och upplever det som om du får mer tid samtidigt som du blir mycket lugnare och dina sinnen får balans.


Mindfulness / Wabi sabi är motsatsen till för mycket...

Det handlar om att finna Ro, Harmoni, Känna närvaro Här och Nu. Att vi finner lyckan i att bara vara, att finnas till, att bli mer lyhörd och uppmärksam på det som verkligen är viktigt för oss.

Hade de gamla zenmästarna levt idag hade med en enda mening sagt less is more = mindre är mer.


Att leva med Mindfulness / Wabi sabi är att göra aktiva val, att skala ner både i hemmet och i själva livet. 

Att ta bort sådant som stjäl energi i våra liv och att vi lär oss att uppskatta det vi redan har och ta vara på det som är viktigt för oss och sedan göra oss av med det som bara tynger och kostar både energi och pengar. 

Gör vi detta får vi även mer TID som vi alla springer och letar efter.


Mindfulness / Wabi sabi är inte pretentiöst och kravfyllt, det handlar om att skapa ett liv med minsta möjliga ansträngning det är ett sätt att hitta flödet the Flow och energin igen med minsta möjliga ansträngning.

När Du släpper oron tvivel och lyssnar inåt kommer mycket att lösa sig av sig själv.

Din hjälp kommer om Du bara har tillit och följer flödet. 

Om något inte skapas med lätthet utan kräver stor ansträngning och vassa armbågar, är tiden inte det rätta.


Att oroa sig är att betala ränta på saker man aldrig kommer att köpa!

Vi har ofta en en märklig föreställning om att vi ska arbeta Hårt och sedan gå hem och Vila,  jobba hårt och sen åka på semester, jobba hårt sen sova. 

Den tidlösa visdomen säger att vi ska vila i allt vi gör, det betyder inte att du ska hasa fötterna efter dig på jobbet, utan mer att allt du gör ska du göra här och nu och i balans med dig och alltet.


Då förlorar vi inte energi och vi lär oss att  känna  igen när det är nog...

I den japanska kulturen finns det en disciplinövning som kallas Naikan när man utövar den får man en stark närvaro känsla som ger  Här & Nu känsla. Den känslan kallas för Satori och det är en upplevelse

som går att med medvetet tränande uppnå och leva i när Du tex tränar Yoga, meditation och vänder blicken inåt.


Mår Du bra mår alla som Du möter och lever med också bra eller bättre,. Du får en helt annan uppfattning av Tid och Rum och du utstrålar positiv energi som leder till att Du bemöts med vänlighet och respekt.


Du kommer att märka att allt i ditt liv blir enklare, skönare och mer harmoniskt och fylls med mer glädje.

Det du ger får du tusenfalt tillbaka. det uttrycket har du säkert hört och kanske t.om fnyst åt. 

Men om Du lever efter Wabi sabi så blir det just så p.g.a att Du finner glädjen just där Du står i stunden. 

Du blir mer tacksam och det gör dig till en strålande person när ditt inre hittat nyckeln.


Vill Du lära dig mer om förhållningssättet att leva efter Mindfulness / Wabi sabi, kanske gå på en föreläsning eller skapa en träff med dina vänner hemma hos dig för en kul inspirerande kväll?

Se under fliken priser & tider ovan på hemsidan.